Zuidwest6 De grootste online windsurfwinkel

Gratis bezorgd vanaf 75 euro* Mijn account
Home » Merken » merk

Hotsailsmaui

Hotsailsmaui is opgericht door Jeffrey Henderson op Maui-Hawaii en vaart al jaren een totaal andere koers op de windsurfmarkt. De Hawaiaanse roots zijn in de zeilen onmiskenbaar, zo moet alles sterk zijn en lang meegaan.

In principe moet je er dag in dag uit mee kunnen varen, want behalve in de winter, als Jaws vaak werkt, kunnen die geluksvogels daar dat ook bijna elke dag.

Toch is het niet alleen maar Hawaii, Hotsailsmaui onderscheidt zich door naast zelf veel te ontwikkelen ook heel goed te luisteren naar wat hun importeurs, klanten en forumleden voor nieuwe spullen willen zien, en dat dan ook daadwerkelijk te maken.
Zo was de full colour Dacron met PVC venster super allrounder de Superfreak er aanvankelijk maar tot 5.3, maar is op verzoek van diverse Freakfans groter en groter geworden tot maar liefst 9 meter!!.
Nu is er zelfs een Speedfreak, de perfecte synthese tussen het Superfreak gevoel en een freerace zeil.
Maar ook een Maui Edition superfreak die puur gericht is op wave met het Freaky vaargevoel.

Ook op Wavegebied werkt het net zo. Teamrider Jeroen wilde een superlicht en responsive wavezeil ter vervanging van de supersterke maar ook zware Fire en werd volledig betrokken bij de ontwikkeling van de Firelight: het allerlichtste super high performance productie zeil op de markt! Zuidwest6.nl teamrider Paul hielp tijdens zijn stage op Maui met de ontwikkeling van de Freestyle pro. En zo zijn er meer voorbeelden.
De compacte 4 latten QU4D is zo ontstaan en toen drievoudig wereldkampioen en twinser+quad pionier Kauli Seadi bij Hot tekende en zijn ideeën besprak over een 3 latten zeil hebben ze samen met hem een van de meest revolutionaire zeilen sinds tijden voor hem gemaakt: de powerfull en stabiele super wendbare lichte KS3, die echt een ware revolutie in waveriding gaat brengen. Met de KS3 kun je ineens compleet andere lijnen op de golf varen!
Iets minder extreem maar niet minder leuk: freeride, freerace en full on race, we hebben het allemaal met nul tot 4 cambers, topprestaties, rotatie, ook hier weer innovatief materiaal gebruik en killerlooks :)

Een ander interessant punt waar Hot een andere koers vaart is de visie op productontwikkeling.
Jeffrey gelooft niet dat we nog elk jaar elk product wezenlijk kunnen verbeteren, en elk jaar een ander kleurtje waarna iets overjarig wordt...daar ga je echt niet lekkerder van varen.
Zeilen worden alleen nog vervangen of vernieuwd indien we daadwerkelijk echt iets significants hebben kunnen verbeteren, dus geen overjarige zeilen dus meer!

Omdat kleurtjes en looks ook weer niet helemaal onbelangrijk zijn word er veel aandacht het design besteed en voor de afwerking alleen maar het beste van het beste gebruikt. Vind je dan toch nog niet wat je zoekt dan kun je tussen een van de 1000+ Superfreakdesigns kiezen of er zelf een ontwerpen en laten maken!
 
Een zeil niks is zonder mast, giek en accessoires. De eerste Hotrods kwamen uit Nieuw Zeeland Bij Killwell vandaan en veel van die masten uit 2005 varen nog vrolijk rond zo sterk zijn ze. Maar de masten technology heeft niet stil gestaan en met de laatste technieken zijn masten lichter, sneller en sterker geworden.Hotsailsmaui laat nu zijn masten van het allerbeste carbon bouwen bij een kleine Europese mastbouwer maken die de allerhoogste kwaliteit biedt. De nieuwe Ultramasten zijn wat dat betreft een enorme upgrade voor elke Hotsails.
 
Voor de ontwikkeling van gieken en verlengers gaat Hotsailsmaui de samenwerking aan met het legendarische Chinook waarvan we in het voorjaar 2014 de eerste spullen verwachten.
 
 


Website Hotsailsmaui: http://www.hotsailsmaui.com

Onze producten van Hotsailsmaui

Beveiligde verbindingBetalen met ideal
Naar boven